Menu

Recycling oud ijzer

Wist u dat ongeveer een kwart van de wereldstaalproductie uit gerecycled schroot bestaat? Recycling van oud ijzer is het hergebruiken van uw metalen afval. Uw oud ijzer gebruiken wij dus opnieuw. Door uw oud ijzer te recylcen draagt u uw steentje bij aan het milieu want u helpt het milieuprobleem te verkleinen.

Grondstoffen zoals aluminium, koper, zink, lood en tin worden steeds schaarser en zijn hierdoor moeilijker te winnen. Omdat de hoeveelheid grondstoffen ook kleiner wordt, kost het meer energie om de grondstoffen te winnen. Recycling van oud ijzer levert u dus niet alleen een aardig zakcentje op, ook is het een duurzame manier om uw oud ijzer te verwerken tot grondstof.

Neem contact op

Proces Recycling oud ijzer

Bij het recyclen van uw oud ijzer sorteren wij de verschillende soorten metalen. Schroot dat koper bevat kan bijvoorbeeld een probleem opleveren bij het omsmelten, omdat koper niet uit ijzer kan worden geoxideerd. Daarom is het selecteren van oud schroot in verschillende categorie├źn heel belangrijk. Roest in het schroot is soms juist een voordeel. Roest helpt namelijk bij het verwijderen van overtollig koolstof in ruw ijzer. Na het selecteren van de metalen kunnen ze worden door verkocht aan diversen buitenlandse opkopers, die het vervolgens weer gaan hergebruiken (recyclen). Oud schroot wordt omgesmolten, zo kunnen er uiteindelijk weer nieuwe producten van worden gemaakt.

Hergebruik van uw oud ijzer

U denkt er misschien nauwelijks over na, maar het hergebruiken van ijzer en metaal zien we terug in talloze toepassingen zowel bij u thuis als in de industrie. Denk bijvoorbeeld aan het recyclen van een blikje frisdrank tot het verwijderen van oude machines zoals een supertanker van vele tonnen. 50 procent van de staal en ijzerproductie verkrijgen we tegenwoordig door middel van recycling van oud ijzer en metalen.

Neem contact op