Menu

Oud ijzer ophalen Geldermalsen

Voor oud ijzer ophalen in Geldermalsen en omgeving neemt u natuurlijk contact op met Chris Struijk Metaalhandel. Wij beschikken immers over de expertise die nodig is om uw wasmachines, bouwafval, gaskachels, verwarmingen, leidingwerk en ander metaal af te voeren en te verwerken. Maar wat ging er eigenlijk aan vooraf, aan oud ijzer ophalen in Geldermalsen?

Neem contact op

Wat vooraf ging aan oud ijzer ophalen in Geldermalsen

Het oud ijzer dat u meegaf aan Chris Struijk Metaalhandel heeft een lange geschiedenis. Zoals u waarschijnlijk weet, ligt ijzererts aan de basis van uw oud ijzer. Rond 800 voor Christus wist de mens voor het eerst ijzererts te winnen en om te smelten tot ijzer, om dit metaal vervolgens aan te wenden voor het vervaardigen van gereedschap, wapens en andere voorwerpen. Deze periode (800 tot 50 voor Christus) wordt daarom de ijzertijd genoemd.

Oud ijzer ophalen in Geldermalsen en omgeving

Tegenwoordig wordt veel ijzererts gewonnen in Zweden en Zuid-Afrika. Deze ruwe grondstof wordt vervolgens naar een hoogoven getransporteerd. In de hoogoven is het bijzonder heet – circa 1500 °C. Onder deze hoge temperaturen ondergaat het ijzererts een chemisch proces en wordt het omgesmolten tot ruwijzer. Ruwijzer is een hard, bros en moeilijk bewerkbaar materiaal dat veel koolstof bevat. Het ruwijzer wordt naar een staalfabriek gebracht. In de staalfabriek wordt het koolstofgehalte van het ruwijzer verlaagd om er staal van te maken. Dit staal kan vervolgens verder worden bewerkt in andere fabrieken, om er allerlei producten van te maken; van broodroosters tot de carrosserie van auto’s en van nagelvijlen tot koelkasten. Uiteindelijk worden deze metalen producten overbodig of onbruikbaar, en belt u ons. Dan komen wij ze, in de vorm van oud ijzer, ophalen in Geldermalsen.

Oud ijzer ophalen Geldermalsen door Chris Struijk

Meer weten over het ophalen van oud ijzer in Geldermalsen en omgeving? Neem voor meer informatie contact met ons op. Wij helpen u graag!

Neem contact op